James Boswell Cursus | Natuurkunde "Take-Off" (HAVO)

Inhoud cursus
Wil je straks goed voorbereid beginnen aan een pilotenopleiding, dan is kennis van natuurkunde onmisbaar. De vliegopleidingen in Nederland stellen daarom natuurkunde op havo niveau verplicht als toegangseis.

Sinds de invoering van het nieuwe natuurkundecurriculum havo in 2009 zijn een aantal onderwerpen geschrapt die wel degelijk van belang zijn voor een goede voorbereiding op de vliegopleiding. Daarom heeft Boswell-Bèta een speciaal programma samengesteld dat je de noodzakelijke kennis geeft voor een flitsende take-off!

Onze havo-cursus natuurkunde en de module Take-Off is samengesteld in overleg met:

Veelal wordt de Take-Off module aangeboden als onderdeel van onze reguliere havo-cursus. Je krijgt dan naast een havo natuurkunde certificaat ook een certificaat voor de aanvullende Take-Off module. Wil je echter alleen deelnemen aan de Take-Off module, bijvoorbeeld omdat je al examen hebt gedaan in natuurkunde, dan kun je hiervoor apart inschrijven.

Heb je een havo diploma met natuurkunde, behaald na 2009?
Wij adviseren je dan de aanvullende module Take-off te volgen als aanvulling op je havo natuurkunde. De onderwerpen die aan bod komen, liggen voornamelijk op het gebied van krachten en de statica en dynamica van gassen. De stof wordt in tien hoofdstukken behandeld gedurende in totaal acht bijeenkomsten, tijdens de achtste bijeenkomst maak je een afsluitende toets.

Heb je een havo diploma maar zonder natuurkunde?
Bij Boswell-Bèta kun je een certificaat natuurkunde havo behalen waarin de extra Take-off module is opgenomen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een reguliere havo-cursus natuurkunde zonder de module Take-off.
Het kan echter zijn dat de vliegschool de cursus inclusief Take-off module voor jou verplicht stelt. Informeer hiernaar bij de vliegschool van je keuze!

open

open

open

open

Examen
De "Take-Off" module wordt binnen de cursus getoetst.

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contact-formulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Let op dat je je bijtijds inschrijft. Twee weken voor aanvang van de cursus wordt besloten of deze al dan niet doorgaat en bij te weinig inschrijvingen kan de cursus worden afgelast.

Onderstaande inschrijfmogelijkheden zijn ALLEEN voor de afzonderlijke Take-Off module. Doe je Take-Off in combinatie met onze cursus havo natuurkunde, schrijf je dan in op de natuurkunde havo pagina.

Cursussen
up
Details
Take-Off - Voorjaarscursus 2019
up
Details
Take-Off - Zomercursus 2019
 

 

Nieuws

20.09.18 Het is nu mogelijk je in te schrijven voor de examens in november/december.

 


 

Rooster Studielab

Tweedehands boekenforum voor het kopen en doorverkopen van de studieboeken