James Boswell Cursus | Natuurkunde "Take-Off" (HAVO)

Inhoud cursus
Wil je straks goed voorbereid beginnen aan een pilotenopleiding, dan is kennis van natuurkunde onmisbaar. De meeste vliegopleidingen in Nederland stellen daarom natuurkunde op havo niveau verplicht als toegangseis.

Als aanvulling op de havo natuurkunde stof heeft Boswell-Bèta, in samenwerking met een aantal vliegscholen, een kort cursusprogramma samengesteld waarin een aantal onderwerpen aan bod komen die belangrijk zijn bij de vliegopleiding: de Take-Off cursus. De in deze korte cursus behandelde onderwerpen liggen voornamelijk op het gebied van krachten en de statica en dynamica van gassen. De stof wordt in acht bijeenkomsten behandeld, tijdens de achtste bijeenkomst maak je een afsluitende toets.

Onze Take-Off module is samengesteld in overleg met:

Veelal wordt de Take-Off module aangeboden als onderdeel van onze reguliere havo-cursus. Je krijgt dan naast een havo natuurkunde certificaat ook een certificaat voor de aanvullende Take-Off module. Wil je echter alleen deelnemen aan de Take-Off module, bijvoorbeeld omdat je al examen hebt gedaan in natuurkunde, dan kun je hiervoor apart inschrijven.

Heb je een havo diploma met natuurkunde?
Neem, voordat je je inschrijft voor de Take-Off cursus, eerst contact op met de coördinator Bertho Driever. We checken dan samen of je ingangsniveau natuurkunde/wiskunde voldoende is om de Take-Off cursus te kunnen volgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je al een tijdje geleden examen hebt gedaan en dat je natuurkunde/wiskunde kennis wat is weggezakt. We bieden je dan de mogelijkheid om een korte opfriscursus natuurkunde/wiskunde te volgen, voorafgaand aan de Take-Off cursus.

Heb je een havo diploma maar zonder natuurkunde?
Bij Boswell-Bèta kun je een certificaat natuurkunde havo behalen waarbij de extra Take-off module kan worden opgenomen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een reguliere havo-cursus natuurkunde zonder de module Take-off.
Het kan echter zijn dat de vliegschool de cursus inclusief Take-off module voor jou verplicht stelt. Informeer hiernaar bij de vliegschool van je keuze!

open

open

open

open

Examen
De "Take-Off" module wordt binnen de cursus getoetst.

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contact-formulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Let op dat je je bijtijds inschrijft. Twee weken voor aanvang van de cursus wordt besloten of deze al dan niet doorgaat en bij te weinig inschrijvingen kan de cursus worden afgelast.

Onderstaande inschrijfmogelijkheden zijn ALLEEN voor de afzonderlijke Take-Off module. Doe je Take-Off in combinatie met onze cursus havo natuurkunde, schrijf je dan in op de natuurkunde havo pagina.

Cursussen
up
Details
Take-Off - Zomercursus 2019
up
Details
Take-Off - Najaarscursus 2019
up
Details
Take-Off - Voorjaarscursus 2020
 

 

Nieuws

04.04.2019 De eerste najaars- en jaarcursussen staan nu online.

01.04.2019 Er zijn extra zomercursussen online geplaatst.

 


 

Rooster Studielab