Informatie over afsluitende examens

Elke cursus kan worden afgesloten met verschillende soorten examens. De meest eenvoudige werkwijze is om te kiezen voor een zogenaamde niet-deficiëntieverklaring. Dat is een testimonium dat in combinatie met een reeds behaald havo/vwo-diploma of (hbo-)propedeuse of bachelor-diploma toegang geeft tot een bepaalde opleiding.

Een aanvullend testimonium is dus geen deelcertificaat dat je kunt gebruiken om een havo- of vwo-diploma te behalen!

Mocht je gebruik willen maken van deze mogelijkheid, vraag dan altijd voor de zekerheid na bij de studieadviseur van je vervolgopleiding of dit mogelijk is, welke vakken je moet inhalen en welk type examen je moet doen.

Wil je instromen aan een lotingsstudie zoals bijvoorbeeld geneeskunde, hou dan goed rekening met de deadlines die gelden voor het inhalen van vakken. Deze hangen af van of je wel of niet al een middelbare schooldiploma hebt.

Uiteraard kun je als alternatief ook altijd deelnemen aan het staatsexamen. Voor het staatsexamen gelden specifieke regels en een specifieke inschrijftermijn. De inschrijving voor de staatsexamens sluit elk jaar op 31 december.

open

open

open

Ga verder naar informatie over de examendata, de examenprocedures en inschrijfmogelijkheden van de James Boswell Examens

 

Nieuws

19.12.2018 Je kunt je nu inschrijven voor de lente- en zomerexamens.

06.12.2018 Er zijn extra voorjaars- en zomercursussen online geplaatst.

03.12.2018 I.v.m. de inflatiecorrectie (CBS) worden enkele cursusprijzen per 1 januari 2019 aangepast.

 


 

Rooster Studielab