James Boswell Cursus | Biologie (HAVO)

Biologie

Inhoud cursus
Voor een aantal studierichtingen is biologie onderdeel van de toelatingseisen. Heb je dit vak niet of onvoldoende gehad, dan is het prettig om je via een cursus goed voor te bereiden op het examen. De James Boswell biologie cursussen zijn bedoeld voor toekomstige studenten aan het hbo die biologie nodig hebben voor hun vervolgopleiding.

Deelnemers van deze havo-cursus biologie zijn bijvoorbeeld toekomstige studenten met een mbo-vooropleiding of met havo E&M-profiel die de opleiding tot verloskundige, operatieassistent, biologisch of chemisch analist willen volgen.

Boswell-Bèta biedt je:

  • Veel contacturen
  • Enthousiaste en ervaren docenten
  • Extra begeleiding tijdens het Studielab
  • Junior-docenten vanuit de Universiteit Utrecht
  • Een prettig en goed bereikbaar gebouw op Utrecht Science Park
  • Meer dan 40 jaar ervaring met deze cursussen en examens

De James Boswell cursus biologie is gebaseerd op het havo-programma biologie en wordt aangeboden in de vorm van zomer-, voorjaars- en jaarcursussen.

We behandelen dezelfde lesstof als op de middelbare school. Maar er zijn geen schoolonderzoeken en ook is er geen practicum of persoonlijke opdracht. De lesstof wordt compact behandeld en we werken doelgericht naar het afsluitende examen toe.

open

open

open

open

Examen
Je sluit de cursus af met een James Boswell examen. Je hoeft je niet apart voor dit examen aan te melden. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende examens. Vraag voordat je met de cursus begint bij je vervolgopleiding na of dit examen geldig is.

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contact-formulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Cursussen
up
Details
HAVO Biologie - Jaarcursus 2019-2020 (sept. t/m april)
up
Details
HAVO Biologie - Voorjaarscursus 2020
up
Details
HAVO Biologie - Zomercursus 2020
up
Details
HAVO Biologie - Najaarscursus 2020
 

 

Updates COVID-19 Corona

Nieuws

10.03.2020 Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de najaarscursussen.

 

 

Rooster Studielab

Let op: vanaf 6-1-2020 wordt het aantal studielab bijeenkomsten uitgebreid van 2x naar 4x per week!

01.03.2020 Schrijf je nu voor onze nieuwe zomercursus Wiskunde D