Utrecht Foundation Year voor Vluchtelingstudenten

UAF

Welkom bij het schakelprogramma voor vluchtelingstudenten van Boswell-Bèta in samenwerking met de Universiteit Utrecht, de UAF en het taalinstituut Babel. Het schakelprogramma is bedoeld voor studenten die een biomedische of technische studie willen volgen (bèta hoger onderwijs).
For English, scroll down.

Op 28 augustus 2017 starten we met een nieuwe ronde van het Schakelprogramma, voor studenten die in september 2018 of september 2019 willen beginnen aan een studie.
Wil je het Schakelprogramma volgen, of wil je als vluchtelingstudent instromen in het reguliere onderwijsprogramma van Boswell-Bèta, meld je dan aan voor de intakedag.
Het schakelprogramma in september is vol, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Wanneer je je hebt aangemeld voor de intakedag in augustus, kom je op de wachtlijst terecht. Als je niet in september kunt beginnen, is er een nieuw startmoment in januari 2018.
De eerstvolgende intakedag waarvoor je je kunt aanmelden is in november/december 2017. Je start dan in januari 2018 met het Schakelprogramma. Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier.

Heb je vragen over jouw situatie of over het Schakelprogramma, neem dan contact met ons op (per e-mail: of bel tussen 10-17u op werkdagen naar 030-4 300 112). Vanwege de onderwijsdrukte in de zomer bij Boswell-Bèta zijn we in de maanden juni, juli en augustus helaas slechter bereikbaar.

N.B. Het programma staat open voor toekomstige studenten van alle universiteiten en hogescholen.

Toelatingseisen

Het schakelprogramma is bedoeld voor vluchtelingstudenten die in hun eigen land onderwijs volgden op de middelbare school of het hoger onderwijs in de technisch-wetenschappelijke of biomedische richting. Bij de intake moet je kunnen aantonen dat je al een ruime hoeveelheid wiskunde-onderwijs hebt gehad, d.m.v. het maken van een diagnostische wiskunde toets.
Daarnaast eisen we een taalniveau Nederlands van minimaal B1.
Wanneer je Engels wilt volgen in het programma heb je daarvoor ook een taalniveau Engels van minimaal B1 nodig. Bij de intake worden je taalniveau Engels en Nederlands gemeten.

Inhoud

Het programma bestaat uit cursussen en examens voor de volgende vakken:

Exacte vakkenTalen
Wiskunde A
Wiskunde B
Natuurkunde
Scheikunde
Biologie
Engels IELTS
Nederlands B1->B2 (NT2)

De bèta-vakken volg je in het Nederlands. Om de lessen te kunnen volgen eisen we een taalniveau Nederlands van minimaal B1. Je hoeft alleen de vakken te volgen die je nodig hebt om te worden toegelaten tot de universiteit. Verder werk je verder aan Nederlands als tweede taal (NT2). In het programma wordt een cursus Engels aangeboden die je voorbereidt op het IELTS examen. De ingangseis voor dit vak is een niveau Engels van minimaal B1. Naast deze vakken ontwikkel je studievaardigheden, zowel algemeen als voor technische opleidingen, en is er wekelijks studiebegeleiding voor de bèta-vakken.

Programma-indeling

Afhankelijk van de vakken die je volgt, ben je een half jaar tot een jaar fulltime bezig. De lessen vinden plaats op maandag tot en met vrijdag en eventueel op zaterdag.

Het eerstvolgende startmoment is september 2017. Je volgt dan vakken tot juni 2018. In dit programma bereid je je voor op de toelatingsexamens van de universiteit of hogeschool, om in september 2018 te kunnen starten met je studie.

Ook is het mogelijk om een één vak versneld in de zomer af te ronden. Je bent dan op tijd klaar voor 1 september 2017.

Kosten

Het taalonderwijs wordt gefinancierd vanuit DUO gelden.
Voor het bèta-onderwijs is een registratie bij het UAF verplicht om het programma te bekostigen.


The Boswell Schakelprogramma prepares you for admittance to higher education. To take part in the programme, we demand a Dutch level of at least B1.
In September 2017 a new round of the programme begins. Alternatively you can start in January 2018.

Refugee programme in English

Are you planning to follow a bachelor programme in English at a Dutch university? Boswell-Bèta offers courses in Math A and B, Physics, Chemistry and Biology in English. The courses are intensive and last for appr. 6 weeks, starting in June (July), October and April. One course is full-time, therefore you can take only one course every trimester. To start one of these courses we demand an English language level of at least B1.

If you are interested in taking one of these courses, please fill in this application form. You will receive an invitation for an intake, where we measure your mathematical skills and your level of English.
The next intake day is in the week of 21-25 August.

Please contact us at when you have questions about our educational programme and what we can offer you (or call 030-4300112 between 10-17h).
Note that a registration at UAF is necessary to finance your education.

 

Nieuws

07.07.2017 Er zijn extra cursussen online geplaatst. Een tweede jaarcursus vwo biologie en najaarscursussen havo wiskunde b, natuurkunde en biologie.

13.03.2017 De eerste jaarcursussen 2017-2018 staan nu online. Je kan je vanaf vandaag inschrijven voor deze cursussen.

 


 

Rooster Studielab

Tweedehands boekenforum voor het kopen en doorverkopen van de studieboeken