James Boswell Cursus | Biologie (VWO)

Biologie

Inhoud cursus
Biologie nodig om je profiel aan te vullen? Na het volgen van deze cursus ben je optimaal voorbereid op het examen. Onze biologie cursussen zijn bedoeld voor toekomstige studenten aan hbo en universiteit die biologie nodig hebben voor hun vervolgopleiding.

De meeste deelnemers aan de James Boswell vwo-cursussen zijn toekomstige studenten (dier)geneeskunde en tandheelkunde. Zij volgen naast biologie ook vaak wiskunde, scheikunde en/of natuurkunde bij Boswell-Bèta. Bij het inroosteren van de cursussen is dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid meerdere Bètavakken tegelijk te volgen (het "7vwo-programma").

Boswell-Bèta biedt je:

  • Veel contacturen
  • Enthousiaste en ervaren docenten
  • Extra begeleiding tijdens het Studielab
  • Junior-docenten vanuit de Universiteit Utrecht
  • Een prettig en goed bereikbaar gebouw op Utrecht Science Park
  • Meer dan 40 jaar ervaring met deze cursussen en examens

De James Boswell cursus biologie is gebaseerd op het vwo-programma biologie en wordt aangeboden in de vorm van zomer-, voorjaars-, najaars- en jaarcursussen.

We behandelen dezelfde lesstof als op de middelbare school. Maar er zijn geen schoolonderzoeken en ook is er geen practicum of persoonlijke opdracht. De lesstof wordt compact behandeld en we werken doelgericht naar het afsluitende examen toe.

De leerdoelen van de cursus zijn in principe gelijk aan de leerdoelen van het examenprogramma biologie voor vwo. Een uitgebreide beschrijving van dit examenprogramma vind je op www.eindexamen.nl. De cursus is met name gericht op de kennis van domein B t/m E van het examenprogramma. De cursist wordt tijdens de cursus voorbereid op toetsing over de leerinhouden in deze domeinen.

open

open

open

open

Examen
Je sluit de cursus af met het James Boswell examen. Het examenrooster kun je hier vinden. Je staat automatisch ingeschreven voor het examen dat direct volgt op de cursus. Doe je op een ander moment examen, of moet je een herkansing afleggen: schrijf je dan apart in voor dit examen op de examenpagina.

Ga je geneeskunde of tandheelkunde studeren, dan sluit je bij een aantal universiteiten de cursus af met een apart landelijk geneeskunde voortentamen (CCVX). Aan dit voortentamen zijn kosten verbonden, ook moet je je hiervoor apart aanmelden. Voor alle overige studierichtingen volstaat meestal het James Boswell examen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende examens. Vraag bij twijfel altijd bij je vervolgopleiding welk examen je moet afleggen!

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contact-formulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Cursussen
up
Details
VWO Biologie - Jaarcursus 2019-2020 (sept. t/m april)
up
Details
VWO Biologie - Voorjaarscursus 2020
up
Details
VWO Biologie - Zomercursus 2020
 

 

Nieuws

01.10.2019 Je kunt je nu inschrijven voor de zomercursussen 2020.

 

 

Rooster Studielab

Let op: vanaf 6-1-2020 wordt het aantal studielab bijeenkomsten uitgebreid van 2x naar 4x per week!