James Boswell Cursus | Scheikunde (VWO)

boswell-beta cursus scheikunde

Inhoud cursus
Voor veel studierichtingen is scheikunde onderdeel van de toelatingseisen. Heb je dit vak niet of onvoldoende gehad, dan is het prettig om je via een cursus goed voor te bereiden op het examen. De James Boswell scheikundecursussen zijn bedoeld voor toekomstige studenten aan hbo en universiteit die scheikunde nodig hebben voor hun vervolgopleiding. De meeste deelnemers aan de vwo-cursussen zijn toekomstige studenten (dier)geneeskunde en tandheelkunde. Zij volgen naast scheikunde ook vaak wiskunde, natuurkunde en/of biologie bij Boswell-Bèta. Bij het inroosteren van de cursussen is dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid meerdere bètavakken tegelijk te volgen (het "7vwo-programma").

Boswell-Bèta biedt je:

  • Veel contacturen
  • Enthousiaste en ervaren docenten
  • Extra begeleiding tijdens het Studielab
  • Junior-docenten vanuit de Universiteit Utrecht
  • Een prettig en goed bereikbaar gebouw op Utrecht Science Park
  • Meer dan 40 jaar ervaring met deze cursussen en examens

Je kunt de cursus gedurende het jaar op vwo-niveau volgen in de vorm van een jaar-, voorjaars-, najaars- of zomercursus. De James Boswell cursus bevat dezelfde lesstof als op de middelbare school en bereidt je voor op het examen scheikunde.

open

open

open

open

Examen
Je sluit de cursus af met het James Boswell examen. Het examenrooster kun je hier vinden. Je staat automatisch ingeschreven voor het examen dat direct volgt op de cursus. Doe je op een ander moment examen, of moet je een herkansing afleggen: schrijf je dan apart in voor dit examen op de examenpagina.

Ga je geneeskunde of tandheelkunde studeren, dan sluit je bij een aantal universiteiten de cursus af met een apart landelijk geneeskunde voortentamen (CCVX). Aan dit voortentamen zijn kosten verbonden, ook moet je je hiervoor apart aanmelden. Voor alle overige studierichtingen volstaat meestal het James Boswell examen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende examens. Vraag bij twijfel altijd bij je vervolgopleiding welk examen je moet afleggen!

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contactformulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Cursussen
up
Details
VWO Scheikunde - Jaarcursus 2019-2020 (sept. t/m april)
up
Details
VWO Scheikunde - Voorjaarscursus 2020
up
Details
VWO Scheikunde - Voorjaarscursus 2020 (feb-mrt) (engelstalig)
up
Details
VWO Scheikunde - Zomercursus 2020
 

 

Nieuws

01.10.2019 Je kunt je nu inschrijven voor de zomercursussen 2020.

 

 

Rooster Studielab

Let op: vanaf 6-1-2020 wordt het aantal studielab bijeenkomsten uitgebreid van 2x naar 4x per week!