James Boswell Cursus | Wiskunde B (VWO)

Scheikunde

Inhoud cursus
Voor veel studies is kennis van wiskunde op vwo-niveau onmisbaar. Moet of wil je je wiskundekennis aanvullen voor de studie van je keuze, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vraag aan de studieadviseur van je toekomstige opleiding welke wiskundevariant je nodig hebt en maak vervolgens een keuze uit ons aanbod.

De meeste deelnemers aan de James Boswell vwo-cursussen zijn toekomstige studenten (dier)geneeskunde en tandheelkunde. Zij volgen naast wiskunde ook vaak natuurkunde, scheikunde en/of biologie bij Boswell-Bèta. Bij het inroosteren van de cursussen is dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid meerdere Bètavakken tegelijk te volgen (het "7vwo-programma").

Boswell-Bèta biedt je:

  • Veel contacturen
  • Enthousiaste en ervaren docenten
  • Extra begeleiding tijdens het Studielab
  • Junior-docenten vanuit de Universiteit Utrecht
  • Een prettig en goed bereikbaar gebouw op Utrecht Science Park
  • Meer dan 40 jaar ervaring met deze cursussen en examens

De James Boswell cursus wiskunde B behandelt het landelijke vwo-programma wiskunde B zoals vastgesteld door het CVE en wordt aangeboden in de vorm van zomer-, voorjaars-, najaars- en jaarcursussen.

Voor sommige opleidingen volstaat ook wiskunde A (voor bijvoorbeeld studies als Geneeskunde en Tandheelkunde). Als je twijfelt of je je ingeschreven hebt voor de juiste wiskundecursus, vraag dit dan na bij de instelling waar je wilt gaan studeren.

open

open

open

open

Basiscursus Wiskunde B voorafgaand aan VWO Wiskunde B
De voorbereidende Basiscursus wiskunde B behandelt de voorkennis die je nodig hebt voor het VWO cursus wiskunde B. Kom je bijvoorbeeld van het (v)mbo en daarna een niet-wiskundige hbo-opleiding, of vanaf de havo met alleen wiskunde A, dan mis je vaak voldoende voorkennis om direct aan vwo wiskunde B te beginnen. Het kan ook zo zijn dat deze kennis is weggezakt. Het zelfstandig inhalen van deze voorkennis tijdens de wiskunde B cursus is erg zwaar. Bij de combinatie-cursus begin je voorafgaand aan de vwo cursus met tien extra bijeenkomsten wiskunde.

Je kunt ook starten met alleen de Basiscursus Wiskunde B. Kijk hiervoor op de aparte cursuspagina.
Kom je van het mbo, dan begin je in de meeste gevallen met de Basiscursus Wiskunde A/C.

Aanvulling wiskunde T
Ga je naar een Technische Universiteit, dan kan het zijn dat je de aanvullende intreetoets "Wiskunde T" moet afleggen. Wiskunde T bevat naast de stof van Wiskunde B ook nog enkele extra onderwerpen. Je kunt deze cursus daarom uitbreiden met de aanvullende lessen die je voorbereiden op deze intreetoets. Deze bijeenkomsten volgen direct op de Wiskunde B cursus.

Het is ook mogelijk om alleen de aanvullende Wiskunde T lessen te volgen. Kijk hiervoor op de aparte Wiskunde T pagina.

Examen
Het James Boswell Examen wiskunde B. Je staat automatisch al ingeschreven voor het examen dat direct volgt op de cursus, je hoeft je hier dus niet apart voor in te schrijven. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het examen en de examendata.

Ga je geneeskunde of tandheelkunde studeren, dan sluit je bij een aantal universiteiten de cursus af met het landelijk voortentamen van de CCVX. Hier moet je je apart voor aanmelden. Voor alle overige studierichtingen volstaat meestal het James Boswell examen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende examens. Vraag bij twijfel altijd bij je vervolgopleiding welk examen je moet afleggen!

Vragen
Heb je na het lezen van de cursusbeschrijving nog vragen over de inhoud van en toelating tot de cursus, bijvoorbeeld omdat je een afwijkende vooropleiding hebt, dan kun je het beste contact opnemen met het docententeam. Maak hiervoor gebruik van het contact-formulier en specificeer hierbij je naam, je vooropleiding/profiel en de voorkennis die je in huis hebt, en de precieze vraag die je hebt.

Cursussen
up
Details
VWO Wiskunde B - Jaarcursus 2019-2020 (sept. t/m april)
up
Details
VWO Wiskunde B - Voorjaarscursus 2020 (di/do/za)
up
Details
VWO Wiskunde B - Voorjaarscursus 2020 (ma/wo/za)
up
Details
VWO Wiskunde B - Voorjaarscursus 2020 (feb-mei)
up
Details
VWO Wiskunde B - Voorjaarscursus 2020 (intensief)
up
Details
VWO Wiskunde B - Zomercursus 2020 (juni-juli) (groep 1)
up
Details
VWO Wiskunde B - Zomercursus 2020 (juni-juli) (groep 2)
up
Details
VWO Wiskunde B - Zomercursus 2020 (juni-juli) (middag)
up
Details
VWO Wiskunde B - Zomercursus 2020 (juli-aug)
up
Details
VWO Wiskunde B - Zomercursus 2020 (juli-aug) (groep 2)
up
Details
VWO Wiskunde Basis+B - Zomercursus 2020 (mei-juli)
up
Details
VWO Wiskunde Basis+B - Zomercursus 2020 (mei-juli) (middag)
 

 

Nieuws

01.10.2019 Je kunt je nu inschrijven voor de zomercursussen 2020.

 

 

Rooster Studielab

Let op: vanaf 6-1-2020 wordt het aantal studielab bijeenkomsten uitgebreid van 2x naar 4x per week!